Svetski kongres omladinskog turizma (WYSTC), po 25. put će se održati u Beogradu, Srbija, u hotelu Crowne Plaza, od 20. do 23. septembra.

 

Zvanično podržan od strane Svetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija, WYSTC je vodeći poslovni događaj na globalnom nivou u oblasti omladinskog, studentskog i obrazovnog turizma. Tokom ova tri dana, odvijaće se direktni poslovni sastanci, obiman obrazovni program i niz društvenih događaja usmerenih na umrežavanje.

Direktor WYSE Travel Confederation, glavnog organizatora skupa, Dejvid Čepmen izjavio je da su oduševljeni što je Srbija destinacija domaćin za njihov 25. godišnji skup ida veoma željno iščekuju susret predstavnika globalne zajednice omladinskog turizma sa jedinstvenim gradom Beograom u septembru.

Mladi turisti čine približno 272 miliona od ukupno 1,2 milijarde međunarodnih turističkih poseta u 2015. godini. Stoga, omladinski turizam predstavlja značajan i rastući segment tržišta koji doprinosi ekonomskom, društvenom i kulturnom razvoju mnogih destinacija širom sveta.

WYSTC je jedinstvena poslovna i obrazovna prilika koja će potpomoći razvoj i rast receptivnog turizma u Srbiji i doprineti celokupnoj ekonomiji.

Pod jednim krovom, WYSTC privlači preko 450 profesionalaca u turizma iz 100 zemalja sveta. Još važnije, na skupu učestvuje i preko 80 međunarodnih kupaca turističkih usluga koji su u potrazi za novim i jedinstvenim proizvodima, uslugama i iskustvima koje bi uključili u svoje programe.

- WYSTC će unaprediti ogromne mogućnosti razvoja i dostupnih poslovnih šansi za omladinski turizam u Srbiji. Događaj predstavlja uspešnu platformu koja će poslužiti da se promovišu mnogi kvaliteti i ponude koje destinacija može ponuditi mladim turistima iz celog sveta. Stoga, ohrabrujem naše kolege iz Srbije da iskoriste WYSTC, koji je ove godine u njihovoj zemlji – poručuje direktor Dejvid Čepmen.

Za detaljne informacije o WYSTC: www.wystc.org