Treći po redu, “Sajam turizma i seoskog turizma” u Kragujevcu, biće otvoren u četvrtak, 24. novembra 2011. godine u hali 1 “Šumadija sajma” u 12 časova i trajaće do subote, 26. novembra. Gradska turistička organizacija “Kragujevac” koordinira aktivnosti sa nadležnim gradskim i republičkim institucijama radi što bolje prezentacije resursa, naročito kada su u pitanju seoski domaćini i njihova, po pravilu bogata, “etno” kuhinja.

Turistička ponuda Kragujevca i sve ono zbog čega grad treba posetiti, biće predstavljeni na nov i zanimljiv način, na posebnom štandu. Tokom sajma, biće održan i veliki broj pratećih programa, edukacija, “okruglih stolova”, PRESS konferencija i prezentacija, namenjenih učesnicima, ali i posetiocima sajma. Posetioci će imati priliku da se uvere u bogatu ponudu zimskih i letnjih aranžmana turističkih agencija, da prisustvuju predstavljanju gradova i regija i prezentacijama hotela, ugostiteljskih objekata i raznim pratećim manifestacijama (kuvanje „šumadijskog čaja“, riblje čorbe i lovačkog gulaša, i to takmičarskog karaktera).

Ulaz na Sajam biće besplatan, ali posetioci mogu, ukoliko žele, da kupe vaučer ulaznicu, a najsrećniji među njima dobiće vikende, letovanja, zimovanja, kao i putovanja u zemlji i inostranstvu.

Uz svečanu dodelu nagrada, zahvalnica i priznanja, zatvaranje Sajma planirano je za subotu, 26. novembra u 17. časova, posle čega će “Šumadija sajam” prirediti koktel za učesnike, a u nedelju, u prepodnevnim satima, uz stručnu vodičku službu, Gradska turistička organizacija “Kragujevac” organizovaće posetu kulturno-istorijskim znamenitostima, za sve goste koji budu želeli da vide grad i okolinu.